O galeriji

Galerija Pikto je započela s radom 2014. godine u prostranom prostoru u centru Zagreba. U okviru umjetničkog programa galerije do sad je realizirano više od 50 izložbi prvenstveno mladih hrvatskih umjetnika.

Galerija Pikto trenutno djeluje u obliku virtualne nomadske galerije koja izložbe i projekte realizira u okviru programa “Pikto u gostima” gostujući sa svojim programima u prostorima drugih galerija.

Ciljevi Pikto galerije su: pružanje sustavne i dugoročne podrške mladim umjetnicima i kustosima u njihovom radu i stvaranju, pridonositi boljem razumijevanju svijeta suvremene vizualne umjetnosti, poticati razvoj tržišta umjetnina u Hrvatskoj te povećati zanimanje javnosti za suvremenu umjetničku produkciju i nove umjetničke trendove.

Osnovni program Pikto galerije čine:

• Godišnji izložbeni program

• Ciklus Samo jednom prvi put, namijenjen studentima povijesti umjetnosti i mladim kustosima koji žele postaviti svoju prvu izložbu

• Izložba studentskih radova Neki studenti ALU

• Kulturna manifestacija Reli po galerijama koja se jednom godišnje održava u Zagrebu, Puli i Splitu

Naša potraga za novim umjetničkim talentima nikad ne prestaje, a jako volimo surađivati i umrežavati se. Javite nam se ako ste zainteresirani za bilo koji oblik suradnje!