Ljeto na legendarnoj tvrđavi Bourguignon 26. lipnja 2020. počinje jednodnevnim umjetničkim događajem Pula art experience u organizaciji Pikto Arthousea i Udruge za poticanje kreativnosti Atanor uz podršku brojnih pulskih udruga i umjetnika; Udruge Sub Movements, umjetničkog kolektiva Soul Ting, interdisciplinarnog kolektiva Stephany Stefan, multimedijalnog umjetnika Oblika 3 i drugih. Ovaj jedinstveni, multidisciplinaran pop up umjetnički party promovira lokalne umjetnike povezujući različite umjetničke forme i sadržaje; glazbene nastupe, svjetlosne instalacije i prodajnu izložbu mladih hrvatskih umjetnika.

Bogati umjetnički program trajat će od 19 do 5 sati, a počinje glazbenom selekcijom prvog istarskog sound systema, pulskih Munchiesa koji su zaduženi za vrhunsko ozvučenje i balnearni zvuk koji će posjetitelje rasplesati na After beach cocktail hour programu. Taj prvi dio druženja uključuje otvorenje prodajne izložbe i izbor osvježavajućih koktela koje će posjetitelji moći kušati sve do 21 sat. Vrhunske riblje delicije koje će pripremati Hook and Cook festival, posjetitelji će moći kušati do 01 sat.

Koncertni program će u 21 sat otvoriti multidisciplinarni riječki umjetnički kolektiv i istoimeni band Stephany Stefan koji prvi put nastupa u Puli. Bend na tragu sinestezije povezuju stihove, glazbu i vizualni doživljaj u jedinstvenu cjelinu. U pratnji benda u sastavu Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić, Maja Bolić i Lovro Mirth, autorica Stephany Stefan koristi glas i looper, dok je za prateće vizuale i video mapping zadužen umjetnik Oblik 3. Stephany u nastup unosi i cirkuske vještine poput plesa i elemenata vatre. U 22 sata će nastupiti hrvatsko-talijanski glazbeni sastav Techno Vikings, kojeg čine četvorica saksofonista i jedan bubnjar. U ožujku su objavili svoj prvi autorski album sa devet pjesama no karantena ih je spriječila u promociji i live nastupima pa će ovaj ljetni pulski nastup biti jedinstven za lokalnu publiku.

Glazbeni program se nastavlja do 6 sati nastupima devet lokalnih DJ-a čiji će posebni nastupi za ovu priliku biti mješavina plesnih glazbenih žanrova koji se kreću od soula, funka, diska pa sve do housea; Borut Cvajner, Jinxie Grooves, Bebetto, Sun Matt, Ervin, Kool S, Dado Wolf te Soul ting kolektiv kojeg čine Goldess i Miss Moon.