Izložba plakata Zagrebačkog plesnog centra 14.06. do 18.06.2015.

Tjedan suvremenog plesa je međunarodni festival koji se po 32. puta održava u Zagrebu te predstavlja trendove u suvremenom plesu kroz prezentaciju djela međunarodno afirmiranih autora, koreografa kao i djela hrvatskih plesnih umjetnika. Festival je tijekom svog vijeka predstavio preko 800 međunarodno priznatih plesnih skupina, umjetnika, a brojni su umjetnici koji su na ovom festivalu nastupili u ranim godinama svojih karijera te kasnije postali svjetski poznati (npr. Akram Khan, Wayne McGregor, Nigel Charnock, Thierry Smits, Philippe Decoufle…). Festival organizira Hrvatski institut za pokret i ples, organizacija koja je tijekom svoga postojanja, zajedno sa festivalom pomogla i nadalje podupire razvoj umjetnosti suvremenog plesa u Hrvatskoj, ali i u regiji.
U prostoru Galerije Pikto prezentira se odabir plakata proteklih festivalskih izdanja, kao i izbor djela autora koji su nastupali na proteklim izdanjima.
Također, u okviru suradnje festivala i Galerije Pikto, predstavljamo 20. lipnja plesnu instalaciju IZLOG u izvedbi Studija VEM iz Zagreba, kojeg vodi Vesna Mimica.