Pikto i Telekom Electronic Beats Festival predstavljaju izložbu FACES

07.-13.11.2015.

Goste Electronic Beats festivala u PIKTO galeriji u Branimir centru očekuje Izložba Lica/Faces koja predstavlja fotografske portrete dvojice mladih zagrebačkih fotografa Denisa Dunaja i Tarika Walida El Kawama. Kroz odabir lica koja fotografiraju žele ispričati priču, dvojica fotografa, svaki na sebi svojstven način gledatelju otkriva djeliće emocija i doživljaja te na taj način zaustavlja trenutke u vremenu. Obje serije fotografskih portreta prikazuju izdvojene društvene i sociološke problematike te ukazuju na sličnosti u različitostima pozivajući nas da razmišljamo o njima.

Fotografski projekt ‘From Afar II’ Tarika Walida El Kawama sastoji se od četiri dijela. U svakom dijelu fotograf predstavlja tri muškarca i tri žene, strance koji žive i rade u Hrvatskoj. “Jedino što mi je važno jest iskrena priča”, kaže Tarik o svojim portretima. Cilj ovog fotografsko-sociološkog projekta je vidjeti kako stranci doživljavaju Zagreb te je li ikada njihovo podrijetlo utjecalo na njihov posao, život ili ljubav.

Fotograf Denis Dunaj želi ukazati na to da osobe čine društvo, stoga gledatelje poziva da zastanu na trenutak i dive im se. “Htio sam barem na trenutak zaustaviti vrijeme u zivotima osoba koje stvaraju umjetnost”, rekao je Denis o svojim portretima. Umjetnici stvarajući obogaćuju naše živote no obično pažnju posvećujemo njihovim djelima, a vrlo rijetko i njima samima. Fotograf umjetnike prikazuje ne samo kao izvor umjetnosti već i kao osobe koju su umjetnost same po sebi, aludirajući time i na današnje društvo koje premalo cijeni osobu kao nju samu koncentrirajući se uglavnom

na ono što ta osoba pridonosi društvu bilo u materijalnom ili duhovnom obliku.

 

Izložbe će se moći pogledati besplatno uz plesno-glazbenu podlogu DJ-a izFrendova soba // Friend’s room. Ozračje i DJ selekcije pretvorit će Pikto u najbolju warm up lokaciju za kasniji nastup DJ Koze-a u &TD-u.

Više detalja o Frendovoj sobi na https://www.facebook.com/events/1022604131123537/

 

Electronic Beats Zagreb MAIN EVENT

www.facebook.com/events/138075753207316/

 

Electronic Beats Zagreb PROGRAM

www.electronicbeats.net/event/electronic-beats-festival-zagreb/