Ostavi trag

Mlada umjetnica Stela Pernarić koja djeluje pod pseudonimom Svetlie, publici će se predstaviti svojom prvom izložbom “Ostavi trag”. Svetlie se bavi svjetlosnim instalacijama i izrađuje lampe od prirodnih materijala.

Otvorenje izložbe dio je programa Relija po galerijama.

Postav svjetlosne instalacije zamišljen je kao izložbeni koncept koji se sastoji od četiri podne lampe izrađene od kombinacije hrasta,trešnje i bukve te šest lustera izrađenih od bršljana.

Lusteri:
1. Život/ life
2. yin
3. yang
4. Bol/ Pain
5. Neutralnost/ Neutrality
6. Savršeno nesavršeno/ Perfection imperfection
+ četiri podne lampe istog naziva Deda.

„Život je splet raznolikih okolnosti, situacija i ljudi. Unatoč tome određeni obrasci se ciklički vračaju u život individue.
Usprkos odluci da si nikada neću ponovo priuštiti specifična iskustva, ona su se i dalje vraćala kroz nove ljude. Htjela sam izbjeći bol. Birala sam ugodu. Nisam sama u tome, svi na taj način funkcioniramo jer tako danas biramo živjeti. Svi želimo uvijek biti sretni, uspiješni, mladi, lijepi… I onda sam se zapitala zašto je to tako? Zašto je bol uopće prisutna?
Bol je za mene prostor koji moram istražiti kako bih zatvorila nezavršene krugove, te sklopila mir s duhovima prošlosti. To je jedini put u cjelovitost i autentičnost.
Kao takva ostavljam tragove koji mogu inspirirati druge na isti put. Ostavi trag.“ S.P. Svetlie