Pop up atelier 

(LP design, DI Dizajn, Frajerica Handcrafted Jewelry, Buqele) je trodnevno druženje s četiri dizajnerice i predstavljanje njihovih novih modnih kolekcija.

25.-27.05.2017.

Modni Pop up atelier dio je programa 4. Reli po galerijama 2017.

LP design
Modni brend LP design predstavio je novim lookbookom modnu kampanju za aktualnu sezonu proljeće – ljeto 2017. Odana minimalizmu dizajnerica Petra Lasić kreirala je pregršt modela za koje je inspiraciju potražila u svakodnevnom životu. U užurbanom vremenu u kojem živimo, željni slobode i nesputanosti tijela i duha dizajnerica je za ovu sezonu pripremila kolekciju sačinjenu od ugodnih pamučnih materijala u kojoj će svaka žena uživati noseći je, a zadovoljit će i vizualnom estetikom.

Dizajnerice Ivana Bačelić Sajko koja stoji iza brenda ‘DI Dizajn‘ te Vesna Zadro, osnivačica brenda ‘Frajerica Handcrafted Jewelry‘ prepoznale su važnost detalja te krenule u pothvat osmišljavanja zajedničke kolekcije ‘Merge’ kojom predstavljaju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2017.

DI Dizajn
Nova kolekcija Di Dizajna kombinacija je umjerenosti i sofisticiranosti pomiješana elegancijom i istančanim ukusom. U novoj kolekciji mogu se pronaći četiri must have komada: hlače, haljina, tunika i kombinezon, za čiju izradu je dizajnerica pomno odabrala materijale od svile, čipke, viskoze i kože. Na odjevnim komadima prevladavaju crna, zagasito smeđa, crvena i plava boja. Hlače su ukrašene detaljom cifa koji se proteže duž cijele nogavice, dok je nezaobilazan modni detalj čipka kao dodatak elegantnoj tunici od viskoze.

Frajerica handcrafted jewelry
Kod brenda nakita ‘Frajerica Hancrafted Jewelry’ dizajnerice Vesne Zadro prevladavaju prirodni materijali kao što su lava, polirana lava, koralji, koraljna prašina, bijeli koralji, srebro i čelik. Samu kolekciju čine statement ogrlice i naušnice koje s bojama prirodnih materijala ističu i prirodu same žene, a koje se savršeno uklapaju uz odjevne materijale DI Dizajna.

Buqele
Buqele je novi modni brend mlade dizajnerice Matee Bručić nastao 2015. godine. Predstavlja inovativan i kreativan dizajn, koji se afirmira u smislu odijevanja, modnih dodataka, ali i tekstilnih unikatnih radova kao i modnih ilustracija. Kolekcije su ograničene brojevima i modelima I na taj način vraćaju duh obrta te ručnog i unikatnog rada. Svaki komad je ručno izrađen, a Matea sama kreira modele od ideje i skice pa sve do učvršćenog šava i kontrole pakiranja za klijenta. Svaka vlasnica Buqele proizvoda zna, da je među malobrojnima koje ga posjeduju i da takvih više neće biti jer su svi modeli unikati. Za Buqele će uvijek biti specifičan spoj moderong i ženstvenog, kvalitete i originalnosti dizajna, ali i materijala. Svaki materijal korišten u kolekcijama je pomno odabran i provjerena porijekla. Buqele u Pikto dolazi s tri mini kolekcije: CHAMELEON, CIGAYA i BLK17. CHAMELEON je inovativni tekstil koji mijenja boju, nestaje i svijetli u mraku.