Inverzija je u suradnji s galerijom Pikto i Branimir centrom za sve fanove Sile organizirala jedinstveni program u trajanju od 13:30 do 21:30 sati u subotu 19.12.

Izložbu možete pogledati u sklopu premijere filma Sila se budi od 17.12., a druženje s autorima izložbe, predavanje i službeno otvorenje izložbe je u subotu 19.12. u 18 sati u sklopu Star Wars dana.

 

Igor Kordej, Darko Macan, Tihomir Tikulin Tico, Esad Ribić, Goran Sudžuka, Sebastijan Čamagajevac i Ive Svorcina dolaze na druženje i predavanje u sklopu Star Wars dana 19.12. u 18h.

 

///Bit će izloženi radovi:

 

Igora Kordeja,

Darka Macana,

Edvina Biukovića,

Tihomira Tikulina Tice,

Sebastijana Čamagajevca,

Ive Svorcina,

Esada Ribića,

Gorana Sudžuka,

Tomislava Tikulina,

Mimija Cortazara,

Filipa Cerovečkog i drugih…

 

______________________________________________

IZLOŽBA / strip,skice,ilustracije,karikature,naslovnice

 

U Pikto galeriji smo pripremili fantastičnu Star Wars izložbu crteža, ilustracija i strip tabli posvećenih Zvjezdanim ratovima. Predstavit ćemo vam presijek radova domaćih autora koji su radili za strane strip izdavače: Igora Kordeja, Darka Macana, Edvina Biukovića, a bit će izloženi i radovi Tihomira Tikulina Tice, Sebastijana Čamagajevca, Ive Svorcine, Tomislava Tikulina, Mimija Cortazara, Filipa Cerovečkog i drugih. Uz ilustracije i strip table, na izložbi će biti prikazani i neki do sada neobjavljeni radovi. Od stranih autora, izdvajamo Drewa Struzana, američku legendu koji je radio plakate za sve nastavke Zvjezdanih ratova, kao i za najnoviji film Sila se budi te Ralpha McQuarriea autora konceptualnih ilustracija za originalnu trilogiju. Svečano otvorenje izložbe je u 18:00 h, i ako budete točni tamo ćete uživo zateći barem Kordeja, Macana i Tihomira Tikulina Ticu, a ako lijepo zamolite možda vam i nešto nacrtaju.

 

________________________________________________

PREDAVANJE / Korijeni i stablo Ratova zvijezda

 

U 19:00 h će Pikto galerija osim izložbe ugostiti i Marka Fančovića, autora, prevoditelja, teoretičara znanstvene fantastike i vrsnog poznavatelja filmskog opusa Georgea Lucasa i Zvjezdanih ratova. Očekuje vas fantastično predavanje: Korijeni i stablo Ratova zvijezda. Kakve veze imaju Sergio Leone, Shane i poručnik Blueberry s Lucasovim ostvarenjem? Koji je događaj iz Drugog svjetskog rata bio glavna inspiracija za napad na Zvijezdu smrti? Zašto Orson Welles nije bio glas Dartha Vadera? Odakle ona frizura princeze Leie iz Epizode IV? Zašto je Tatooine pustinjski planet, a ne bujna džungla? Zašto Lucas nije režirao Epizode V i VI? Kome se David Lynch žalio na Lucasa? Kako je veliki majstor francuskog stripa reagirao na bezočnu krađu svoje scenografije? Kojeg je slavnog glumca zamijenio Hayden Christensen? Sve to, i još mnogo toga doznajte na ovom predavanju!

 

_____________________________________________

BOŽIĆNI SAJAM RUKOTVORINA

 

Očekuje vas i Artoskop – božićni sajam rukotvorina koji također nosi Star Wars predznak. Dvadesetak izlagača će uz regularnu ponudu unikatnih radova predstaviti i onu vezanu uz temu Zvjezdanih ratova. Tako da je ovo definitivno pravi, a da ne kažemo i jedini sajam za kupovinu unikatnih Star Wars poklona. U sklopu štandova na sajmu imat ćete prilike isprobati i craft pivu – Red Baron jer niste valjda mislili da Han ne pije pivo sad kad je malo ostario.